Éger maradt az orvosok királya, elzavarták a kellemetlenkedő fb-t

2014 február 15., szombat 17:31
7

Itt a nagy gyurcsányozás közben szinte észre sem vettük, hogy Magyar Orvosi Kamara közgyűlése megerősítette tisztségében Éger Istvánt, a lánlelkű elnököt, a Fidesz Gyurcsány-ellenes csodafegyverét, az embert, aki egymaga elbuktatta az előző kormány egészségügyi reformját. A győzelem bravúros, mivel a kamara felügyelőbizottsága az elmúlt években visszaéléseket állapított meg, és hatósági vizsgálatokat indíttatott az elnökség ellen a tagdíjak jogszerűtlen emelése és nem megfelelő felhasználása miatt. A vádakat Éger tagadta. Most a felügyelőbizottság lemondott, a kamara pedig etikai eljárást indított saját felügyelőbizottsága ellen, ami a WTF minősített esete.

Bánki Magdolna, a MOK Országos Felügyelő Bizottságának elnöke a közgyűlés előtt tartott sajtótájékoztatót, ahol elmondta, hogy több ponton is sérül a kamara jogszerű működése, az elnök és az elnökség többszöri kérésre sem tisztázta a gazdálkodás ellenőrzése során felmerült visszásságokat, és folyamatosan ellehetetlenítik a felügyelőbizottság munkáját.

Az fb által készített jelentéseket továbbra sem hozzák nyilvánosságra, pedig ez kötelező lenne egy köztestületben. Ezen kívül a jogszerűtlenül megemelt kamarai tagdíjakkal kapcsolatban sem rendeződött a helyzet. Az ellenőrzések során számos akadályba ütköztek, a kért adatokat nem vagy hiányosan kapták meg az elnökségtől, amely a kamarához tartozó kft.-k gazdálkodásába való betekintést többszöri kérésükre folyamatosan, szóban és írásban is megtagadta.

Major László, az fb alelnöke úgy fogalmazott, a kamara többször alapszabályt és kamarai törvényt sértett működése során, ezt az fb jelezte a felügyeleti szervnek, vagyis a minisztériumnak. Úgy vélte, a tagok és a vezetőség között egyfajta fal alakult ki, a 40-50 ezres tagság "elszakadt" az elnökségtől.

A kamara közgyűlést akart volna emiatt összehívni, ahol az elnökség leváltása lett volna a cél, de ez végül nem jött össze, és Éger István, az elnök, közben miatt maga hívott össze közgyűlést, amin viszont egyáltalán nem szerepelt az fb által megállapítottak megtárgyalása, viszont a felügyelőbizottság visszahívása és az alapszabály módosítása annál inkább.

Végül Égerék verziója és közgyűlése ment le.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt