Vidnyánszky megbünteti az osztrákokat

KULTÚRA
2014 február 15., 21:14
comments 31

Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója bejelentette: nem mennek el a Bécsben rendezett magyar színházi fesztiválra.

Korábban ő is hívta az osztrákokat ide Magyarországra, hogy egy nemzetközi fesztiválon lépjenek fel. Ők ezt visszautasították, mert

"a jelenlegi magyar kormány kultúrpolitikusaival, köztük Balog Zoltán miniszterrel és Vidnyánszky Attilával szerzett tapasztalatok azt mutatják, hogy ők a találkozásainkat utólag gyakran másként állították be, mint ahogy azok zajlottak"

Ilyet egyáltalán nem nézek ki egyikükből sem. Balog miniszterből meg aztán különösen nem. De nem is erre válaszként, pitiáner bosszúból mondta le a szereplést a Nemzeti. Hanem, mint a Burgtheater vezetőjének írta azért, mert

"a Burgtheater háza tájáról érkező hírek azonban elbizonytalanítottak bennünket. Olvassuk a cikkeket, amelyek arról tudósítanak, hogy az Ön által vezetett intézmény 50 millió eurós költségvetés mellett 8,3 milliós veszteséget halmozott fel. Hűtlen kezelésről (...) szólnak a hírek Bécsből. (...) Olvassuk az elemzéseket, amelyek heves kritikával illetik az Ön igazgatói tevékenységét."

Jól megmondta nekik!

Mondjuk lehet, hogy az Ausztriában élő magyar színházlátogatókkal jobban kibaszott, mint a Burgtheater vezetésével, de annyi baj legyen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.