Az új-zélandi miniszterelnök tagadja, hogy gyíkember lenne

külföld
2014 február 16., 09:00
comments 22

John Key miniszterelnöktől egy auckland-i lakos, Shane Warbrooke kért bizonyítékot, rendes, közérdekű adatigénylés formájában, hogy Key nem egy alakváltó gyíkember, aki az emberiség rabszolgasorba hajtásán ügyködik éppen.

A miniszterelnöktől azonban csak szóbeli választ kapott:

A legjobb tudomásom szerint, nem vagyok az. Azt a szokatlan lépést is megtettem, hogy nem csak egy orvoshoz, de egy állatorvoshoz is elmentem, és mindketten megerősítették, hogy nem vagyok gyíkember. Sosem jártam űrhajóban, sosem voltam a világűrben, és a nyelvem sem túlságosan hosszú.

- mondta el Key.

A kérdést megfogalmazó Warbrooke örült a válasznak, bár nem lepte meg a tagadás. Amiatt is kicsit bosszús volt, hogy húsz munkanapba tellett, mire a kormány válaszolt a kérdésére.

photo_camera Key Obamával idén januárban (KENT NISHIMURA / AFP)

A gyíkember-elmélet egy kedvelt összeesküvés az angolszász világban. E szerint a világelit és a politikusok tagjai között sokan alakváltásra képes gyíkemberek, akik a hatalomátvételen ügyködnek. Obamáról is sokan gondolják, hogy nem ember. Itthon a Békemenet még nem talált rá az elméletre, de nyilván csak idő kérdése.

(via IO9)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.