A választási iroda elrontotta az ellenzéki aláírásgyűjtő íveket

Február 17-től gyűjthetik a képviselőjelöltek az ajánlásokat ahhoz, hogy elindulhassanak az áprilisi parlamenti választáson. Az új rendszerben nem kopogtatócédulát gyűjtenek, hanem aláírásgyűjtő ívvel járják a választópolgárokat, akik amúgy több jelöltet is támogathatnak.

Már, ha az adott jelölt hozzájutott a helyesen kiállított aláírásgyűjtő ívhez. Márpedig az ellenzék szerint ezzel problémák vannak. A baloldali Összefogás közleménye szerint több városban jelöltjeik nem megfelelően kitölött gyűjtőívet kaptak a választási irodától.

Vecsésen, Mezőtúron, Csornán és Pécsen is olyan gyüjtőíveket kaptak, amin rossz sorrendben voltak feltüntetve a jelölőszervezetek - ezeken pedig hiába gyűjtenek ajánlásokat, a hiba miatt azok érvénytelenek lesznek.

Közleményük szerint a hiba nem általános, a Fidesz-KDNP ajánlóívei például hibátlanok.

"Az összefogás egyéni választókerületi képviselőjelöltjei addig nem távoznak a helyi választási irodákból, amíg helyes adattartalmú ajánlóíveket nem kapnak" - hirdetett bojkottot közleményében a szocialista Molnár Zsolt, az együttes Szigetvári Viktor, a DK-s Molnár Csaba, a PM-es Karácsony Gergely és a liberálisokat képviselő Boruzs András.