Ha nem a tábort kell tüzelnie, Orbánnak igazából nincs baja Brüsszellel

POLITIKA
2014 február 17., 06:35

[caption id="attachment_120908" align="aligncenter" width="760"]Fotó: Orbán Viktor / Facebook Fotó: Orbán Viktor / Facebook[/caption]
A magyar kormányban mindenki tökéletesen tisztában van azzal, hogy Magyarországnak az EU-ban a helye. Ezt a HVG szerint maga Orbán Viktor közölte az uniós országok nagyköveteivel még tavaly december 10-én, egy zártkörű megbeszélésen.

Orbán annyira EU-párti volt a beszélgetésen, hogy az még a nagyköveteket is meglepte. Állította, hogy soha nem merült fel a kilépés gondolata. Sőt, veszélyesnek nevezte David Cameron ígéretét, hogy a 2015-ös választás után, győzelme esetén népszavazást ír ki Nagy-Britannia uniós tagságáról.

Orbán nem támogatja az uniós alapszerződés felülvizsgálatát sem, mert az "politikai káhoszhoz vezethet az EU-ban". Azt is állította, hogy az euró bevezetése még mindig stratégiai célja Magyarországnak.

Volt olyan résztvevője a beszélgetésnek, aki úgy emlékezett, hogy Orbán azzal indokolta az EU elleni harcias kormányzati retorikát, hogy "ki kell fogni a szelet a Jobbik vitorlájából". Mások meg máshogy emlékeztek.

Orbán arról is beszélt, mire készül tavaszi győzelme után. Az államigazgatás hatékonyabbá tételére és az energetikai hatékonyságot javító infrastrukturális beruházásokra. (Via HVG)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.