Megszállt a rendőrség egy ausztrál tévécsatornát

Megszállta az ausztrál rendőrség Sydney-ben egy tv-csatorna székházát, ahol épp egy elítélt drogcsempésszel tárgyaltak exkluzív interjú lehetőségéről.

Schapelle Corby ausztrál kozmetikust a múlt héten helyezték feltételesen szabadlábra egy indonéziai börtönből. A 35 éves nő több médiavállalattal is egyezkedni kezdett exkluzív interjúról, amiben elmesélné, hogyan kapták el 4 kg marihuánával Bali repülőterén, és hogyan telt az azt követő kilenc éve a börtönben.

Schapelle Corby a bíróságon (Fotó: Murdani Usman / Reuters)

Az ausztrál rendőrség közölte, hogy átkutatták a Seven Networks televízió székházát. Az akciót az a jogszabály tette lehetővé, amely tiltja, hogy elítélt bűnözők eladják sztorijukat, azaz pénzért interjúkat adjanak.

A több magazin és rádióállomás mellett a Seven Networks televíziót is tulajdonló Seven West Media vállalat igazgatója, Tim Worner elmondta, hogy 30 rendőr szállta meg az épületet, és minden vállalati adathoz hozzá akartak férni. Worner szerint a hatóságok fellépése indokolatlan és feltehetőleg példa nélküli volt egy médiavállalattal szemben.

Schapelle Corbyt az indonéziai hatóságok is figyelmeztették, hogy ha bárkinek interjút ad, azzal megsérti a szabadlábra helyezéséhez kötött feltételeket, és emiatt visszaküldhetik a börtönbe. Corby mindig is ártatlannak vallotta magát, és azt állítja, hogy nem tudja, ki tette a táskájába a kábítószert. (MTI)

A Drogfutár című sorozatunk egyébként ilyen emberek történetét meséli el.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.