Újra tízmilliós megrendelést kapott az államtól Giró-Szász volt cége

Újabb tanulmányokat rendelt a Századvégtől és a Strategopolistól (Giró-Szász András kormányszóvívő egykori cége) az állam. Most a MNV-nek, és a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökségnek adnak tanácsot. A két cég azonos székhelyen van bejegyezve és személyi átfedésektől sem mentesek. Az új megrendeléseket kis értékű, 25 millió forint alatti közbeszerzéseken nyerték el, így az ajánlattételi felhívást nem, csak a pályázat végeredményét kell közzétenni.

revesz_giro_szasz

A Századvég 24,5 millióért a Vagyonkezelő befektetési stratégiájának kialakításához készített tanulmányt. Ebben szerepel az MNV porfoliójának felmérése, iparági elemzése. A tanulmány javaslatot ad a portfólió átalakítására is. A Strategopolis a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökségnek segít tanácsadással, elemzéssel 24,52 millió forintért. Az Átlátszó.hu írt legutóbb Giró-Szász András volt cégéről, 42 millióért szállít az MTVA-nak híreket a vállalat, ami azt jelenti, hogy MTI hírekből készítenek hanganyagot és ezt értékesítik magánrádióknak.

A Századvég a három év alatt 3,7 milliárd értékben nyert el állami megrendeléseket. (napi.hu)

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.