Jó napot kívánok, üdvözlöm önöket a Magyar Népköztársaságban!

POLITIKA
2014 február 19., 10:52
comments 77

Arra, ami itt rezsicsökkentésügyben megy, leginkább a kommunizmus kifejezést lehet használni. Az Origo ma arról ír, hogy a rezsicsökkentő fórumokon arra bíztatják az erre amúgy is hajlamos nyugdíjas közönséget, hogy azonnal nyomják fel a közös képviselőjüket, ha az ellébecolja a rezsicsökkentéssel kapcsolatos közlendők teljesítését. Egészen elképesztő cikk, és ezt most teljesen komolyan mondom. Csak egyetlen mondatot idézek belőle:

„Mindig is így mentek a dolgok ebben az országban. Ha észrevettük, hogy valami nem úgy van, ahogy lennie kéne, akkor szóltunk a hatóságnak vagy az illetékes elvtársnak vagy akinek kellett, és akkor azok intézkedtek. Most is ez a helyzet” – magyarázott egy Üllői úti társasház idős lakója.


Na jó, meg még egyet:

„Minden reggel és minden este megnézem, hogy kint van-e, és örülök neki, hogy kint van. Hogy laminált papíron van, annak külön örülök, mert így nem árt neki a pára. Van egy barátnőm itt, a Páva utcában, na, azoknál nem laminált papíron van, fújja is a szél ide-oda. Én nem engedném ezt. Elő kellene írni azt is, hogy laminált papíron legyen. Mondjuk, az se mindig véd, egyszer már valaki a miénket is leszakította, akkor fel is hívtam a képviselőt, hogy gond van, de hála istennek, jött is gyorsan, és kitett egy újat. Ha nem tenné ki, akkor FELJELENTENÉNK ITT JÓ NÉHÁNYAN, MINT A PINTY."

Komolyan, ez eddig a legkomolyabb bizonyíték arra, hogy Magyarországnak nincs jövője.

(A rövid videók illusztrációk. Na nem úgy, hogy nem történtek meg, hanem úgy, hogy máskor).

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.