Orbán haverjáé lehet az ország második legnagyobb erőműve

gazdaság
2014 február 19., 15:40
comments 22

Garancsi István áttételes résztulajdonában álló MET vásárolhatja meg a francia Gdf-től a Dunamenti Erőműt, írja a Világgazdaság. A döntés holnap születhet meg. Az erőmű 2000 megawatt kapacitása megegyezik a paksi atomerőműjével, a privatizáció során került francia kézbe a cég háromnegyede. A negyedét az MVM birtokolja. Az erőmű új blokkot kapott, de így is majdnem csődöt jelentett. 2011-ben 11 milliárdos veszteséget produkált. A Dunamenti Erőmű fontos szerepet játszik a Mol-tulajdonú százhalombattai finomító hőellátásában. A Mol áttételesen 40 százalékban birtokolja a MET-et. A MET átláthatatlan tulajdonosi viszonyairól itt olvashat. (Népszabadság)

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.