Összeomlott a választási rendszer, már most

POLITIKA
2014 február 19., 14:32
comments 25

A Főváros Választási Iroda körlevélben figyelmeztette a budapesti kerületek jegyzőit, hogy nem működik megfelelően a választásra üzembehelyezett informatikai rendszer, írja az index. Emiatt a jelöltállító lapokat aláírók hitelességét csak az okmányirodai gépeken és Anyakönyvi Szolgáltató Alrendszeren lehet és kell ellenőrizni. Okmányirodai munkaállomásokból amúgy sincsen sok az önkormányzatokban, de komoly torlódásokra lehet számítani a következő napokban a hivatalokban.

kuncze_gabor_osszefogas_szigetszentmiklos_9

A választási informatikai rendszert a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium építi ki, de jelentős csúszásban vannak. Voltak önkormányzatok ahová csak hétfőn érkeztek meg a gépek. Sok helyen gond volt a beállításukkal, és a szerverre kapcsolódással. A rendszer kiépítésének pontos költsége, ami milliárdos össze körüli, és kivitelezői nem ismertek, mert nemzetbiztonsági kockázatokra hivatkozva titkosította a kormányzat. (index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.