67 éves férfi nyerte a Brit Awardsot

Popkult
2014 február 20., 08:56
comments 7

A tavaly 10 év után új lemezzel (The Next Day) jelentkező David Bowie-t ünnepelték a londoni Brit Awards zenei díjátadón. Bowie lett a legjobb brit férfi előadó (30 év után újra), de a gálán nem vett részt, helyette Ziggy Stardust ruhájában Kate Moss vette át a díjat Noel Gallaghertől.

photo_camera Fotó: Toby Melville / Reuters

Moss felolvasta Bowie misztikus üzenetét, amiben a japán mitológiából idézett, és felszólította a skótokat, hogy az idei népszavazáson szavazzanak a függetlenség ellen.

További díjazottak

  • Az Artic Monkeys harmadszor is megnyerte az év legjobb brit együttese címet és az AM című lemezért a legjobb album díját.
  • A legjobb brit női előadónak járó díjat Ellie Goulding vette át Prince-től.
  • A külföldi előadók közül Bruno Mars vehette át az év szólóénekese díjat.
  • Az új-zélandi Lorde a legjobb női énekes lett.
  • A francia Daft Punk a legjobb külföldi együttes.
  • A One Direction a Globális siker elnevezésű díjat kapta, a közönségszavazáson övék lett a legjobb klip.
  • A Rudimental drum'n'bass kvartett Waiting All Night című darabját pedig az év brit számaként ismerték el a ceremónián.

A brit Grammynek tartott díjátadón fellépett Katy Perry, Pharrell Williams, Bruno Mars, Nile Rodgers, az Artic Monkeys és Beyoncé is. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.