A China Mart szerint ők nem áfacsalók barlangja

2014 február 20., csütörtök 15:12
4

Közleményben határolódott el a Budapest China Mart az Átlátszótól. A lap áfacsaló cégként írt róluk, amikor megírták, hogy kapcsolatban van velük Kovácsics Iván NAV-elnökhelyettes fia és felesége.

Szerintük a cég társasházként üzemel, és több cég tulajdonában van, és hogy életszerűtlen elvárni, hogy egy több mint 25 000 négyzetméteren működő nagykereskedelmi létesítményben minden bérlő napi tevékenységéről és szokásairól a bérbeadó tájékozódjon.

Mi azt írtuk róluk, hogy a China Mart az a pláza, aminek alagsorában a 444 felvételei szerint úgy adták számla nélkül a bocicsokit, mintha nem lennének adótörvények. Leleplező felvételeink után a China Marthoz kiszállt a NAV, és egy időre bezáratták az alagsorban tenyésző kereskedést.

Ők erre ezt írták: "A 444.hu cikkében megjelenő videó tanúsága szerint törvényileg megkérdőjelezhető kereskedelem folyt az épület raktár szintjén. Az akkori, egyedi, inkriminált eset nem hozható összefüggésbe a Budapest China Marttal (BCM), mivel nem a BCM tulajdonosainak tudtával és belegyezésével történt. A hatóság intézkedése meghozta a várt eredményt, a felelősöket tetten érte és kiszabta a megfelelő büntetést. Sajnálatos módon a BCM menedzsmentje is csak a híradásokból tudta meg a valós helyzetet. A BCM és üzemetetője akkor még Fashion Mart Zrt, illetve mostanra a CECZ Trade Center Zrt vezetősége sem jogilag sem erkölcsileg nem vonható felelősségre ilyen esetben."

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt