Még nem tudják, hogy a letartóztatott rendőr gyilkolt-e az Alpokban*

bűnügy
2014 február 20., 05:34
comments 6

*UPDATE: A cikk első verzióját a Blikkből vettem át, de kiderült, hogy egyik állítása sem volt pontos. Az ott leírtakkal szemben egyelőre semmi sem bizonyítja, hogy Eric Devouassoux-nak köze van a gyilkossághoz, és az is téves állítás, hogy a nála talált Luger volt a gyilkos fegyver. A tévedésemért elnézést kérek. A hír helyesen:

Egyelőre nem találtak kapcsolatot a francia rendőrök a kedden őrizetbe vett fegyverrajongó francia exrendőr, Eric Devouassoux és a 2012. szeptember 5-i alpesi családirtás között.

Devouassoux hasonlít a személyleírásban megadott gyanúsítottra, ráadásul fegyverrajongó és -gyűjtő, de egyelőre semmi sem igazolja, hogy köze lett volna az ötvenéves brit-iraki mérnők, Saad al-Hilli és neje, illetve anyósa kivégzéséhez. Al-Hilli és családja a francia Alpokban kempingeztek, amikor egy elhagyott útszakaszon a gyanú szerint egy motoros kivégezte őket. A támadást al-Hilli két lánya túlélte, a kisebbik, négyéves lány a holttestek alatt rejtőzött, órákkal a helyszínelés kezdete után találták csak meg.

A gyilkos egy arra járó biciklistát is agyonlőtt. Sylvain Mollier percekkel a gyilkosság után ért a helyszínre, szemtanúként veszélyes volt a gyilkosra.

Eric Maillaud ügyész szerint Devouassoux-tól több fegyvert is lefoglaltak, de egyelőre nem találtak kapcsolatot. A férfi lakásán talált Luger pisztoly nem az, amivel al-Hilliékkel végeztek.

Devouassoux a nyomozók szerint nagyon hasonlít a gyilkosról készített fantomképre. Járt is helyszínen. "Nem tudjuk, mit csinált ott" - mondta Maillaud.

A volt rendőr házát átkutatták, "sok lőszert, robbanószert és detonátort" találtak. A lakáson talált Luger viszont biztosan nem a gyilkos fegyver. "Más a kalibere, ezt nagyon fontos feljegyeznünk" - mondta Maillaud. (Via BBC)

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.