Megfejtettem Obersovszky Péter titkát!

media
2014 február 21., 08:29
comments 50

Obersovszky Péter, az M1 Az Este című műsorának vezetője egy zseni. Erre a legutóbbi példa a műsor csütörtök esti adása, amelyben a riporter Horváth Viktória nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár-helyettesnek kérdez alá turizmusügyben. Rutinfeladat, termelési riport, egyszerűen el kell mondatni valakivel, mennyire sikeres, amit csinál, és ettől mennyire sikeres a kormány, következésképp az ország. Nem kell rajta csodálkozni, harminc éve minden tévéműsor ilyen volt, kivéve talán a Derricket.

De ahogy Obersovszky csinálja, úgy nem csinálja senki a világon.

Eleve jók az adottságai, többek között kitűnő az orgánuma, de mindehhez olyan eszközöket vet be, hogy a legnagyobbak is megirigyelnék.

A tegnapi interjú témája: 2013 a fordulat éve volt a turizmusban, növekedett a beutazó és a belföldi turisták száma.

Már jön is a kemény kérdés az államtitkárhelyetteshez:

Milyen számok támasztják ezt alá?

Nagyon nehéz egy ilyen kérdést úgy feltenni, hogy az ember ne röhögje el magát, de Obersovszky kitűnően teljesíti a feladatot:

  • a hangját elmélyíti,
  • az ajkát lebiggyeszti,
  • olyan szúrós szemekkel néz szegény, teljesen megszeppent államtitkár-helyettesre, amilyet utoljára David Frosttól láttunk, amikor Richard Nixont fingatta
  • és a végén még pislant is egyet, mint a ragadozó, aki tudatja az áldozatával, hogy most már végképp nem menekülhet.

És ez a keménység egy pillanatra sem lankad. Itt az egész, több mint 5 perces interjú, nézzék végig, és hajoljanak meg a Mester előtt. Esetleg próbálják meg a tükör előtt utána csinálni. Ehhez kell az igazi tudás: úgy nyalni, mintha fingatna az ember. Én megvettem.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.