Amerikában nem a nyugdíjasok, hanem az írók vonatozhatnak ingyen

Tbg
közlekedés
2014 február 23., 18:08
comments 23

Az Egyesült Államok az ipari forradalom idején a vasút egyik legkomolyabb szekértolója volt, aztán jöttek az autók és a repülők, és a személyszállítás egyik legromantikusabb formája eléggé háttérbe szorult.

Néhány éve azonban egyre komolyabban vetődik fel, hogy újra vasútra kéne költeni, így olcsóbb és környezetbarátabb lenne a közlekedés. Komoly tervek készültek már a keleti parti, vagy a hatalmas országot keresztbe-kasul és körbe járó vasúti vonalakról.

Most azonban váratlan segítséget kaptak az amerikai vasútbuzik, mégpedig az íróktól.

tumblr_n1dcj4nGNx1r5e4swo1_500

Még decemberben történt, hogy Alexander Chee író interjút adott a PenAmericának, és azt találta mondani, reméli, hogy az AmTrak (nagyon kb. az amerikai MÁV) befogadja az írókat, mivel írni a legjobban egy állomásról állomásra, szép tájakon átrobogó vonaton lehet.

Az óhajhoz csatlakozott Jessica Gross írónő is, az AmTrak pedig lecsapott a népszerű tweetre, és felajánlott Chee-nek egy ingyenes utat New Yorkból Chicagóba. Az utazásból novella született, amit leközölt a Paris Review, Chee pedig az AmTraknak adott interjúban arra buzdította az írókat, üljenek ők is vonatra.

Chee már a második útjára ment vonattal, hogy írhasson (Portlandbe), az AmTrak pedig közölte, várja a többi író jelentkezését is. (DailyDot)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.