BRÉKING: Hét év után úgy tűnik, mégsem unatkozó hülyegyerekek, hanem egy maffiózó gyújtotta fel a Romkertet

bűnügy
2014 február 23., 13:38

Gyorsan elterjedt az éjszakai életben Tanyi György letartóztatásának a híre, írja az Index. Tanyi ismert szereplő az alvilágban. Bár egyetlen interjújában fitneszedzőnek valotta magát, a valóságban ő volt a magyar alvilág egyik erős embere, a Conti-Car csoport legfőbb katonája.

A Nemzeti Nyomozóiroda közleménye szerint T. Györgyöt halált okozó közveszély okozásával és testi sértéssel gyanúsítják. Ez a leírás megfelel a Romkertben történteknek:

a szórakozóhelyet felgyújtották, a tűzben a hely 49 éves biztonsági őre életét vesztette.

A 2007 áprilisi tűz után a Romkert tulajdonosa nem gyanakodott alvilági leszámolásra. Az akkor zárva tartó hely felgyújtását a BRFK Szervezett Bűnözés Elleni Osztályának akkori vezetője, Gulyás Imre is hülyegyerekek akciójának gondolta. Azt mondta:

"Leginkább az valószínűsíthető, hogy a tettesek azt gondolták, az ingatlan elhagyott, és mekkorát fog szólni, ha meggyújtják az épületet."

Gulyást egy évvel később letartóztatták, mert a gyanú szerint összejátszott Vizoviczki Lászlóval. Még ma is házi őrizetben van. (Via Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.