Ez az ember mindenét eladta, hogy Robinsonként éljen egy lakatlan szigeten

életmód
2014 február 23., 7:37
comments 36

Ian Usher elég drámaian reagált a kapuzárási pánikra. 44 évesen minden tulajdonát felrakta az Ebayre, majd a befolyó 216 ezer fontból vett magának egy lakatlan szigetet Panama partjainál. Most egy saját maga összeeszkábálta kunyhóban él, áram nélkül.

Éveken át mindössze tíz csirke volt a társasága, de tavaly végül barátnője, Vanessa Anderson is kiköltözött hozzá. Ő is jól van, csak hiányzik neki a kapucsínó.

"Mindig is kalandvágyó voltam, szerettem hegyet mászni, evezni és búvárkodni" - mondja Usher, akinek az utóbbi kettőt van is alkalma nap mint nap gyakorolni. A legközelebbi város húsz perc evezésre van. És mert nem teljesen önfenntartó, kénytelen is tíznaponta leevezni a távot.

"Kókuszt, ananászt, yukkát, cukornádat és mandulát termesztek, de zöldségeket még nem sikerült" - mondja. Tojása is van, tíz csirke kapirgál a szigeten. Néha pedig a környékbeli indiánok hoznak neki halat. "Minden mást a szupermarketből, vagy Ernia Dzsungelboltjából vásárlunk."

A napjaik lassan telnek. "Álralában öt és hat között kelünk, kilencig folgozgatunk. Aztán megreggelizünk. Utána a földeken dolgozunk, búvárkodunk, úszunk, olvasgatunk" - meséli mindennapjait. (Via The Daily Mail)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt