Egy csapat csivava tartja rettegésben Phoenix egyik kerületének lakóit

ÁLLAT
2014 február 24., 6:50
comments 20

csivava3

Csak tavaly, csak csivavákról hatezer bejelentést kaptak a phoenexi sintérek. A hívások a város egyik lassan elnéptelenedő kerületéből Maryvale-ből érkeztek, ahol a lakók panasza alapján

megvadult csivavák falkái tartják rettegésben a környéket.

Ami így elsőre elég hihetetlennek tűnik, tekintve, hogy a csivavák közül a nagyobbak úgy arasznyi magasak és extrém esetben akár négy és fél kilósra is felhízhatnak. De jellemzően inkább kisebbek.

csivava2

Mégis, a hír igaz. Az állategészségügyi hatóság összehasonlító elemzése alapján Maryvale-ből háromszor annyi bejelentés érkezett kóbor kutyák falkáiról, mint a környező városrészekből.

csivava4

A csivavák mostanra átvették a hatalmat a kerületben. 8-12 fős falkákban zaklatják a környék lakóit, például kergetik az iskolába tartó gyerekeket. Az elvadult csivavák nagy része nincs ivartalanítva, így rendkívül nagy tempóban nő a populációjuk.

Problémát okoz még az is, hogy a környék állatmenhelyei már telítettek, így nem is tudják befogadni az elfogott állatokat.

Maryvale egyébként az amerikai legfelsőbb bíróság nemrég visszavonult legendás bírónője, személyes kedvencem, Sandra Day O'Connor szülővárosa. (WSOCTV via Gawker)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt