Nem csak drágább, de rosszabb is lesz a kávé

gazdaság
2014 február 24., 19:10

Brazíliában szárazság volt, ezért idén nyolc millió zsákkal kevesebb kávét termeszthetnek, mint eddig. Ettől az arabica ára már így is az egekbe emelkedett (hurrá annak, aki kávéba fektette a pénzét). Viszont a Dél-Kelet Ázsiában termelt robusta is drágul, ami azért is rossz, mert ebből szokták csinálni az instant kávét.

Viszont messze nem drágul annyira, mint az arabica. Egy éve nem volt ekkora különbség a két ár között. A szakértők szerint viszont a robusta nem csak olcsóbb, de sokkal rosszabb minőségű is. A kávégurmék eddig is panaszkodtak, hogy sok arabicat robustával dúsítanak fel, de ez most még tovább durvulhat majd.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.