Jövőre akkor a rendőrség segít kivinni a tankönyveket az iskolákba

oktatás
2014 február 25., 17:14
comments 21

Levelet kaptak a napokban a rendőrkapitányságok vezetői a belügyminisztériumtól. Ez állt benne:

"Tájékoztatom, hogy a Belügyminiszter úr döntése alapján a rendőrség közreműködik a 2014/15. tanévre megrendelt tankönyvekkel történő ellátás feladatainak tervezésében, szervezésében és végrehajtásában."

A BM-et valószínűleg az emberminisztérium kérte meg, hogy segítsenek. A tavaly szeptemberi kiszállítások olyan pocsékul sikerültek, hogy még idén februárban, hat hónappal a határidő után is volt olyan diák, aki még nem kapott meg minden tankönyvet.

Az, hogy a dolog idén sem fog simán menni, azt jól jelzi, hogy minisztérium a választások utánra halasztotta a 2014/15-ös tankönnyjegyzék bemutatását. Emiatt valószínűleg a könyvrendelési időszak is rövidebb lesz, ami megint sokat fog segíteni.

Valószínűleg ezek mind szerepet játszottak benne, hogy idén bevonják a rendőrséget is.

A feladat, hogy

  • a rendőrök április végéig keressék fel kapitánysághoz közeli iskolákat,
  • tudják meg azt, hogy szeptembertől mennyi diákja lesz az intézménynek,
  • derítsék ki, hogy a tankönyvek átadása-átvétele mikorra tervezhető,
  • és mérjék fel, hogy hogyan tudják a könyveket teherautóval az iskolába juttatni.

Na, de az ezen kívül adódó feladatok, azok tényleg az emberminisztérium környékén maradhatnak.

A hvg.hu-nak nyilatkozó rendőrök egyébként nincsenek mind elragadtatva tőle, hogy a tankönyv dolgot is a nyakukba varrják.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.