https://444.hu/assets/dobronyi-tamás-debreczeni-zita-weisz-fanni.jpg

Ismerjék meg Dobronyi Tamást, a szegény ember Habony Árpádját

POLITIKA
2014 február 26., 11:02
comments 54
  • Zakatol a törvénygyár, dübörög a kétharmad, kopognak a lobbistacipők.
  • Ez a parlament, ahol álmok születnek és halnak meg.
  • És közben a háttérben megfeszítve dolgozik ingyen egy ember és maroknyi csapata.
  • Ismerjék meg a Jobbik gazdasági tanácsadóját, az MTA köztestületi tagját, Dobronyi Tamást!

Ki az a mester, akinek ezt köszönheti a parlament?

ács beatrix gyakornok 02

Mastermind

Aki ezt kitervelte: Dobronyi Tamás klasztermenedzser, aki most tanácsadóként járja a parlamentet. Hogy mi az a klasztermenedzsment, azt ő maga így foglalta össze a gyakorlatban:

Cége, a Blue Ocean Promotion filmgyártással, marketing stratégiákkal, time-lapse videók készítésével, kommunikációval, PR-ral és persze klasztermenedzsmenttel foglalkozik. Valamint a kor követelményeinek megfelelően coaching és CSR is színesíti a portfólióját.

A 34 éves Dobronyi Tamás Budapesten született. 2003-ban szerzett MBA-t a BME menedzser szakán, majd elvégezte az ELTE Európa-tanulmányok posztgraduális képzését. Miután Amerikában PhD-t szerzett klasztermenedzsmentből, „elvégezte a Harvard Egyetem Kennedy School of Government – Strategic Frameworks for Nonprofit Organizations felsővezetői programját is”, ami persze nem azt jelenti, hogy a Harvardon végzett, ahogy az a Facebook-oldalán olvasható. Most az Óbudai Egyetemen szokott órákat adni.

Dobronyi Tamás 2009 óta a Magyar Tudományos Akadémia köztestületi tagja.

Fő szakterülete a csomagolás (az Omnipack Első Magyar Csomagolástechnikai Klaszter menedzsere!), ahogy ebből a Weisz Fannival készült reklámjából is kiderül:

A Blue Ocean Promotion filozófiája szerint van a vörös óceán, amit el kell kerülni, meg a kék óceán, ahol új piacok feltárásával el lehet kerülni a versenyt. Ez az ötlet (és a cég neve) egy híres, 2005-ös marketingkönyvből, a Blue Ocean Stretegyből való. Legutóbb Dél-Budán dolgoztak együtt az önkormányzattal.

A jövő miniszterelnöke?

Dobronyi Tamás azt mondta, hogy nem a cége, hanem ő dolgozik a Jobbik-frakciónak gazdasági szakértőként, tanácsadóként. Hogy ezt a Jobbik programjában való részvételre kell-e érteni, arra azt mondta, hogy nemcsak, hanem akár a rezsicsökkentés gazdasági vizsgálatát illetően, vagy ha egyéb módosító javaslattal kell előállni, akkor azt kell megvizsgálni, megvalósítható-e.

photo_camera Fotó: Dobronyi Tamás / Facebook

Dobronyi magánszemélyként, határozatlan ideig dolgozik a Jobbik-frakciónak – hogy ez nyáron folytatódik-e, az nyilván függ a választásoktól is –, de Dobronyi magánszemélyként, társadalmi munkában (azaz fizetség nélkül!) dolgozik a parlamentben Kovács Blanka asszisztenssel és Ács Beatrix gyakornokkal a háttérben. Dobronyi azt mondta: vannak vállalkozásai, így ő ezt a munkát önzetlenül, közvetett beavatkozásként értékeli, így vesz részt a társadalom alakításában.

Politikai ambíciói eddig is voltak, és továbbra is vannak: attól függően, hogy mit hoznak a tavaszi választások, úgy tervezi, az önkormányzati választáson egy kisebb vidéki településen elindul független jelöltként.

Segítség a háttérben

Dobronyi 2013 óta dolgozik a Parlamentben a kolléganőivel. Közülük a legígéretesebb talán az anyanyelvi szintű angolt beszélő Ács Beatrix gyakornok, akinek a referenciái is bámulatosak:

  • dolgozott a Vodafone Finance osztályán 2 évet, mint procure to pay accountant
  • Genpact Ltd.-nél szintén 2 évig volt senior process associate
  • az elmúlt évben marketingfeladatokat látott el különböző médiumoknál

Továbbá politikai ambíciókkal is rendelkezik, büszke főnökére, aki mellett a parlamenti szakértői feladatokkal ismerkedik, nemrég pedig a Magyar-Török Üzleti Fórumon képviseltette magát.

photo_camera Fotó: Ács Beatrix gyakornok - Dobronyi Tamás Phd parl.gazd. szakértő mellett / Facebook

Ács Beatrix egyébként a Miss Asia Pacific szépségverseny szöuli döntőjében elnyerte a legszexibb test címét.

És akit mindez nem győzött meg, annak itt egy – a klasztermenedzsmentet is összefoglaló – promovideó a cégről, benne Debreczeni Zitával és Weisz Fannival:

Én most bemegyek a parlamentbe, és veszek egy kiló klasztermenedzsmentet.

Update: Cikkünk megjelenése után Ács Beatrix gyakornoki oldala eltűnt a Facebookról.

(A fenti fotó forrása: Dobronyi Tamás Facebook-oldala)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.