Röhejesen horrorisztikus ördögszekér-terror az országúton

Terrorizmus
2014 február 26., 12:30
comments 9

Nem akarunk Tudálékos Tóbiások és Viccetmegmagyarázó Valentínók lenni, de azért némi magyarázatra mégiscsak szorul a fenti videó.

Mindenki fél valamitől. A felvételen hallható Celia történetesen az ördögszekerektől. Az anyósülésről kamerázó barátja hiába csitítgatja az ördögszekérfóbiás lányt: a fóbiák nem így működnek.

No, de mi is az az ördögszekér?

Az angol nyelvet beszélők egymás között csak tumbleweed-ként emlegetik ezt a főleg a melegebb és a mérsékelt földövön honos fehérlő kórót, ami tövétől elszakadva és ezzel elszáradva, életét vesztve - a sors iróniájaként - a szél hátán új életre kel és magányosan szálldogál a kopár földeken.

Önmagában egészen ártalmatlan jelenség, hordába verődve azonban valóban félelmetesek. Különösen éjjel.

tumble-weed-terror-horror

Jó, oké, úgy is tekinthetünk rájuk, mint gigantikus hópelyhekre.

De úgy is, mint a látási viszonyainkat korlátozó, rohamosan és sorozatosan becsapódó meteoritokra, amik az autópályák diktálta sebességnél különösen nagy veszélyt jelenthetnek testi épségünkre.

Jogosan merülhet fel hát bennünk a kérdés: mi mit tennék ilyen helyzetben?

A magyar utak ördögszekerei a nejlonzacskók, úgyhogy most minden magyar sofőr rendezheti magában a kérdést.

 

(via)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.