Az EU 20 legszegényebb régiójából 4 magyar

eu
2014 február 28., 08:26
comments 76

Magyarországot hét régióra szokták felosztani: Nyugat-Dunántúl, Közép-Dunántúl, Közép-Magyarország, Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Dél-Alföld és Dél-Dunántúl.

A 7-ből 4 régió (Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Dél-Alföld és Dél-Dunántúl.) végzett az utolsó 20 között az Eurostat új tanulmányában, ami az EU 28 tagállamának régióira terjedt ki.

photo_camera Painttel készített grafikámon vörössel jelöltem a 4 régiót

A régiókat a 2011-es egy főre jutó GDP alapján hasonlították össze. A legjobban Belső-London, Luxemburg és Brüsszel teljesített, utána jött Hamburg, Pozsony, Île-de-France, Groningen, Stockholm és Prága, tehát a leggazdagabb régiók közül hét fővárosi.

Nem fértünk be a legszegényebb régiók elitcsapatába: mind bolgár vagy román.

Az torzít az eredményen, hogy a GDP-hez az ingázók is hozzájárulnak. Ők nem az adott régióban élnek, de a  munkájuk oda számít. (Index)

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.