24 milliós állami megbízás nem csak Gál András Levente barátnőjének jár

Gál András Levente nem csak barátnőjének, Detre Dianának szerzett zsíros állami megrendeléseket, hanem annak a cégnek is, aminek ő a felügyelő bizottsági tagja. Az index információi szerint a Magyar Vitorlás Központ Kft. szintén 23,9 milliós megrendelést kapott a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivataltól, hogy az egységes nemzeti kártya nyilvántartás fejlesztési tervét dolgozza ki egy pilot projekten keresztül. A megbízást elnyerő cégbe Gál felügyelő bizottsági tag 2013 nyara óta, ekkor szavazták ki a Magyar Vitorlás Szövetség elnöki pozíciójáról. A cég azóta már kapott 28 milliós uniós támogatást a jogalkotás-racionalizálási keretből és kifúrták a vitorlás szövetséget a Fejlesztési Minisztérium jogszabály-előkészítő együttműködésből.

Az index cikkei után a hivatalt felügyelő KIM közleményt adott, amiben Navracsics Tibor miniszter a kéri a hivatal vezetőjét, hogy vizsgálja ki, hogy közbeszerzési eljárás megfelelt-e a közbeszerzésekre vonatkozó jogszabályi előírásoknak, valamint a Hivatal belső szabályzatainak. (index)

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.