24 milliós állami megbízás nem csak Gál András Levente barátnőjének jár

POLITIKA
2014 március 04., 07:48
comments 15

Gál András Levente nem csak barátnőjének, Detre Dianának szerzett zsíros állami megrendeléseket, hanem annak a cégnek is, aminek ő a felügyelő bizottsági tagja. Az index információi szerint a Magyar Vitorlás Központ Kft. szintén 23,9 milliós megrendelést kapott a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivataltól, hogy az egységes nemzeti kártya nyilvántartás fejlesztési tervét dolgozza ki egy pilot projekten keresztül. A megbízást elnyerő cégbe Gál felügyelő bizottsági tag 2013 nyara óta, ekkor szavazták ki a Magyar Vitorlás Szövetség elnöki pozíciójáról. A cég azóta már kapott 28 milliós uniós támogatást a jogalkotás-racionalizálási keretből és kifúrták a vitorlás szövetséget a Fejlesztési Minisztérium jogszabály-előkészítő együttműködésből.

Az index cikkei után a hivatalt felügyelő KIM közleményt adott, amiben Navracsics Tibor miniszter a kéri a hivatal vezetőjét, hogy vizsgálja ki, hogy közbeszerzési eljárás megfelelt-e a közbeszerzésekre vonatkozó jogszabályi előírásoknak, valamint a Hivatal belső szabályzatainak. (index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.