Alig érkezett meg Magyarországra az új őrület, máris félreértik a normcore-t

életmód
2014 március 06., 09:54
comments 19

Még szinte meg sem jelent a 444-en a normcore-t bemutató, alapos, fontos és okos írás, máris támadások érik a szimpatikus trendet. Ami a legszomorúbb, a támadás maguktól a feltalálóktól érkezik, akik azt állítják, hogy a normcore egyáltalán nem azt jelenti, hogy úgy öltözködsz, mint a többiek.

"A normcore lényege, hogy egy nagy versenyre öltözhetsz NASCAR-kabalafigurának, aztán estére átöltözhetsz raverruhába a hosszú drogos buliba. A normcore a végtelenül rugalmas, napfényes kisajátításról szól"

- írta egy Los Angeles-i újságíró, Christopher Glazek, és az írást egyetértése jeléül kitette a Facebookra a K-Hole nevű trendügynökség, ami feltalálta a szót.

A normcore egyébként az ameriaiakat már annyira idegesíti, hogy eltávolítására külön Chrome-kiegészítőt hoztak létre. Amit egyébként úgy hívnak, hogy

No More Normcore

További részletek a normcore sorsának alakulásáról a Dazeden.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.