Az Ezeregyéjszaka meséi találkozik a Csillagok háborújával és a Keresztapával

FILM
2014 március 06., 14:12
comments 8

Murat Palta török illusztrátor, szakdolgozata mellé kezdte el híres hollywoodi filmek plakátjai klasszikus oszmán könyvillusztrációs hagyományokban újraalkotni.

Az egész projekt három éve indult, az Oszmán Star Wars című munkájával komoly sikereket ért el, ezért utána sorra készültek az újabb miniatúrák. Alkotásain a XV. századi oszmán könyvek hangulatát megidézve köszönnek vissza olyan nagyon híres filmek, mint a Mechanikus Narancs vagy a Ragyogás. És egészen zavarba ejtő tud lenni, ahogy a számunkra klasszikus, annyira jól ismert jelenetek jönnek szembe egy ilyen környezetben.

Az összes miniatúrát honlapján lehet megtekinteni, ugyanott nagyítások is láthatóak az egyes művekről. Az illusztrációkat a szerző engedélyével közöljük.

photo_camera Kill BIll (Murat Palta alkotása)
photo_camera Keresztapa (Murat Palta alkotása)
photo_camera Mechanikus narancs (Murat Palta alkotása)
photo_camera Ponyvaregény (Murat Palta alkotása)
photo_camera A sebhelyesarcú (Murat Palta alkotása)
photo_camera Csillagok háborúja (Murat Palta alkotása)
photo_camera Inception (Murat Palta alkotása)
photo_camera Ragyogás (Murat Palta alkotása)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.