16 éves terhelt forgatta fel Nagyatád nyugalmát

Tbg
bűnügy
2014 március 07., 11:23

 

Ezek a szemetesek nem maguktól dőltek ki. Kidöntötte őket egy ismeretlen személy, aki előbb a jelen lévők, majd később a rendőrök látókörébe került.

A terhelt cselekményével a jelen lévőkben megbotránkozást, riadalmat keltett.

A 16 éves fiatalember több alkalommal, rúgás módszerével billentette ki a patinás somogyi kisváros szemeteseit azok nyugalmi állapotából, több helyütt a beton (cement, víz és sóder keveréke) is kifordult a talaj felső rétegéből.

Képek:

photo_camera )
photo_camera )
photo_camera )

A fiatalember ellen szabadon hagyás mellett eljárás zajlik.

---

A hírhez egyébként kapcsolódhat egy kultúrtörténei momentum is: a híres Cool Hand Luke c., 1967-es filmben Paul Newman kerül hasonló helyzetbe: egy éjszakai garázdákodásból bizony elég komoly börtönbüntetés lesz, pedig nem akart semmit, csak egy kicsit szórakozni, nem megfelelni a társadsalom elvárásainak.

tumblr_mg5n1be9qG1rgjkhbo1_500

Luke ugyanis folyton a rendszer arcába nevet, ezért aztán sem a rendőrök, sem smasszerek nem kedvelik.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.