Bauer lázad

POLITIKA
2014 március 07., 14:03
comments 19

Nem írta alá Bauer Tamás a választási etikai kódexet Budapest 3-as számú választókerületében. Az ellenzéki jelölt többek között az esélyegyenlőség hiányával indokolta döntését.

Bauer Tamás, aki az MSZP, a DK, az Együtt, a Korszakváltók Pártja, a Párbeszéd Magyarországért és a Magyar Liberális Párt jelöltje, azt mondta: a Fidesz és a KDNP és az általuk támogatott kormány az elmúlt négy évben jogalkotási és jogalkalmazási lépések sorozatát tette annak érdekében, hogy a jelöltek és a jelölő szervezetek között ne legyen esélyegyenlőség.

photo_camera Jack Bauer

Szerinte olyan választójogi, választási eljárási és médiaszabályozást alakítottak ki, ami hatalmas előnyt biztosít a számukra, például a kerületben a Hegyvidék című újság a fideszes Fónagy János kampányát folytatja önkormányzati pénzből.

Azért sem írta alá mert bár a kódex azt tartalmazza, hogy a kampány célja a pártok, a jelöltek és az általuk képviselt értékek bemutatása, Fónagy János elutasította nyilvános vitára hívó kezdeményezését. Bauer azt is kifogásolta, hogy a kormányzó pártok lejárató kampányt folytatnak, és azt részben egy általuk finanszírozott, de a választójogi és választási törvény hatálya alá nem eső civil szervezettel, a CÖF-fel végeztetik.

Bauer szerint erre Pokorni Zoltán, a XII. kerületi polgármester azt mondta, hogy ebben az esetben nem lesz lehetősége a plakáthelyek használatára, választási reklámoknak a helyi újságban, tévében való közzétételére.
Az ellenzéki jelölt azt mondta, hogy ez nem tehető függővé attól, hogy aláírja-e a választási etikai kódexet, ez ahhoz köthető csak, hogy valakit jelöltként nyilvántartásba vesznek-e. Így jogorvoslatot kér az ügyben. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.