Hitchcock filmjéből kiragadva kapott saját történetet a szomorú, magányos nő

FILM
2014 március 07., 13:40
comments 5

A Hátsó ablak Alfred Hitchcock egyik legjobb filmje.

Ennek rengeteg oka van, például a fekvőgipszben szomszédait kémlelő James Stewart óriási alakítása, vagy a zseniális eszközök, amivel ilyen kis térbe sikerült ennyi feszültséget zsúfolnia Hitchcoknak. És ebben a filmben hangzik el a modern filmművészet egyik legfontosabb mondata is:

Mondd el pontosan mit láttál, és hogy szerinted ez mit jelent.

Na, ennek a filmnek volt szomorú mellékszereplője Magányos kisasszony, akinek alakja csak a főszereplők pillanatnyi kizökkentésére alkalmas, de túl nagy hangsúlyt azért nem kapott.

Egészen mostanáig. A fiatal magyar filmes, Lichter Péter ugyanis fogta, és kivágta az összes olyan jelenetet, amikor a magányos hölgy bukkan fel a Hátsó ablakban, majd ezeket a jeleneteket összevágva egy új filmet hozott létre. Magányos kisasszonyt amúgy Judith Evelyn alakította, aki a film után nem futott be túl nagy karriert, főleg tévéfilmekben játszott.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.