A közmédiának nem tetszik, hogy aktuálpolitkáról slammelnek a tévében

KULTÚRA
2014 március 08., 14:52
comments 51

Március 15. A Szabad Sajtó napja.

Az Erkel-színházból élő közvetítést ad a köztévé a nemzeti ünnepen a Pilvakerről. Ez egy Red Bull által életre hívott esemény, amin az arra érdemes slammerelek, rapperek mondják azt amit szeretnének nemzeti ünnep témában. Most az MTVA is masszívan odaállt a programba: a Petőfi rádión játszanak az erre az alkalomra megzenésített versekből, a tévé pedig élőben fogja adni a műsort. Csakhogy a közmédia szerkesztőinek úgy tűnik nem tetszett egy-két szókimondó és aktuálpolitkával foglalkozó szöveg, írja a gépnaracs, ezért a következő levelet írták a szervezők:

Az egyik legszembetűnőbb változás, hogy most nem szerepelnek slammerek a március 15-i eseményen, amely a szervezők döntése alapján színházi előadásként, nem pedig versenyként kerül az M2 műsorára az ünnep estéjén, ahol színészek, rapperek, az underground zenei élet jeles képviselői és egy humorista szólaltatják meg a forradalmi költők műveit – a maguk stílusában. A program átszervezésére azért került sor, mert nem kívánták korlátozni a slammerek témáit, ám fontosnak tartják, hogy a Red Bull Pilvaker ne az aktuálpolitikai kérdésekről szóljon.

Emiatt 11 verselő felállt és köszönik nem kérnek a cenzúrából, többek közt Csider István Zoltán. Kemény Zsófi, Pion István és Süveg Márk. A Szente Vajk rendezte előadásra már minden jegy elkellt 1848 forintért. Fellép majd Sena, Dipa, Sub Bass Monster, Fluor és még sokan mások. És nem fognak politizálni. (Gepnaracs)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.