A tengerbe zuhant a Malaysia Airlines gépe

baleset
2014 március 08., 06:57
comments 3

A vietnami haditengerészet szerint a tengerbe zuhant a maláj légitársaság Boeing 777-200-asa, amellyel fél nappal korábban megszakadt az összeköttetés. Az MTI szerint a vietnami állami média Tho Chu sziget környékét jelölte meg a katasztrófa helyszínének.

A Reutersnek nyilatkozva Ngo Van Phat tengernagy azt mondta, hogy a Kuala Lumpurból Pekingbe tartó gép haladási sebességéből és utolsó azonosított helyzetéből ítélve a Vietnamhoz tartozó Tho Chu szigettől mintegy 280 kilométerre, malajziai vizeken zuhanhatott le.

A tengernagy ugyanakkor cáfolta azt a rá hivatkozó hírt, amely szerint tényként közölte volna, hogy a gép lezuhant.

A gép 227 utassal és 12 tagú személyzettel a fedélzetén a maláj fővárosban szállt fel helyi idő szerint szombat hajnalban, úticélja Peking volt. A start után két órával tűnt el, a kínai légi irányítókkal már nem vette fel a kapcsolatot.

A kínaik két kutatóhajóval kezdték meg a gép keresését, amelynek pontos helyéről egyelőre nincs tudomásuk, így azt sem tudni, hogy vannak-e túlélői a katasztrófának.

A Malaysia Airlines nyilvánosságra hozta az utasok nemzetiségét, többségük kínai volt, a listán nincs magyar állampolgár.

A gép pilótája, az 53 éves Zaharie Ahmad Shah tapasztalt volt, több mint 18 ezer órát repült már. A Boeing 777-200-as is megbízható típusnak számít. 1995 óta repülnek vele, tavaly nyáron történt az első komolyabb baleset a típussal, San Franciscóban landoláskor, hárman meghalt, többen megsérültek. A Malaysia Airlines is a megbízható légitársaságok közé tartozik - írja a CNN.

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.