Sajókazán ezentúl utalják a segélyeket, de bankautomata nincs a faluban

2014 március 8., szombat 7:04
29

Sajókazán ezentúl csak folyószámlára utalják ki a segélyeket, írja a Népszava. A településen van egy takarékszövetkezet, de annak nincsen bankautomatája, legközelebb a 7 kilométerre fekvő Kazincbarcikán találni ilyet. Akinek nincs autója, de szeretne a pénzéhez jutni két lehetőség közül választhat, vagy meg várja a ritka buszjáratok egyikét és félnapot eltölt buszozással, vagy felül a biciklire. Ez utóbbival csak annyi a gond, hogy a két település közt nem engedik az úttesten való kerékpározást.

200 ember már megnyitotta a számláját, mert ha nincs, akkor egyetlen forintot sem kapnak. A rendszeres szociális segélyt, a foglalkoztatást helyettesítő és lakhatási támogatást banki átutalásáról szóló döntést Stefán László polgármester és Tóth Ábel jegyző hozta.

A Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda ügyvédje, Ammann Zsuzsa a Roma Sajtóközpontnak azt mondta, senkit nem lehet kötelezni folyószámla nyitására, a rendelkezés törvényellenes. Az ellátások kifizetését és jogosultak körét törvény határozza meg, melyet a képviselő-testület nem írhat fölül, nem szűkítheti a feltételeket. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal szerint viszont helyesen járt el a település vezetője, mert ha az ellátást az önkormányzat állapítja meg, akkor joga van a kifizetés, folyósítás, ellenőrzés módját is meghatározni. (Népszava)

 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt