Nagy Vagy: Orbán vagy Gyurcsány?

életmód
2014 március 09., 14:33

Csakis Orbán

Négy éven keresztül szarul vezetni az országot és adósságot csinálni, miközben éppen mászik kifelé a gazdasági világválság legmélyebb pontjáról, az egy dolog. Öt éven keresztül szarul vezetni az országot és adósságot csinálni, miközben ömlik a pénz a régióba és vidáman ugrálnak a piacok, az meg egy másik. Az elsőt Orbán Viktor csinálta, a másodikat pedig Gyurcsány Ferenc. Az a legfontosabb különbség kettejük között, hogy Orbán legalább a cselekvés látszatát fenn tudta tartani. Azt pedig a Yes Minister óta tudjuk, hogy ez maga a politika. Nem kellene semmit csinálni, csak legalább tűnjön úgy, hogy csinálunk valamit, és uraljuk a helyzetet. Szerencsétlen csóri Gyurcsánynak még ez sem ment soha. Ha ő lett volna a Szovjetunió főtitkára, már a hetvenes évek közepén darabokra hullik az egész. Ha ő lenne Putyin, most Ukrajna foglalná be Szentpétervárt. Orbánban legalább az erő, az akarat látszata megvan. Arról nem is beszélve, hogy soha egyetlen politikus sem fogja tudni utánacsinálni azt, ahogy felépítette magát. Nála okosabb sötét parasztot még a világ nem látott. Egyszerre végtelenül szimpatikus, egyszerű, de okos vidéki gyerek, és egyszerre visszataszítóan okoskodó, makacs, buta vidéki gyerek. Le a kalappal!

- Kerner Zsolt

Csakis Gyurcsány

Az ember, aki a semmiből jött vissza. Meggyalázták, megtaposták, kiröhögték, de mégis itt van. Az őszödi beszéd után egy egész ország írta le. Ő már soha nem lesz központi szereplője a magyar politikának. Ehhez képest csak neki köszönhetjük, hogy ma egyáltalán van baloldali összefogás. Mondjuk azt nem tudom, mennyire kell ezt megköszönni, mert a választási matek és a közvéleménykutatások szerint is inkább szar döntés volt. Bajnai Gordonnak két politikai feladata volt egész karrierje alatt. Össze kellett rántania a baloldalt, úgy, hogy ő lesz annak a miniszterelnök-jelöltje. Egyiket sem tudta megcsinálni. Mindkettőt Gyurcsány Ferenc csinálta meg a háttérből. Pofátlanul, röhögve és hihetetlenül könnyen. Meg egyébként is, hiába irritáló a stílusa, legalább nem akkora seggfej, mint Orbán. Belőle soha nem néznénk ki, hogy darabokra töri a magyar demokrácia törékeny vázát. Nem azért, mert nem akarja, hanem azért, mert soha nem lesz olyan erős, hogy megtegye. És pont ilyen miniszterelnök, pont ilyen politikusok kellenek az országnak. Ne legyen elég ereje ahhoz, hogy megcsináljon valamit, de ne legyen akkora seggfej, hogy akkor is nekiáll, ha tudja, hogy el fogja cseszni. Hagyják már békén ezt a szegény országot az Orbán-féle erőszakos seggfejek. Ha csöndben, nélkülük építkezhetünk, akkor felhúzunk száz romkocsmát, ezeret.

- Kerner Zsolt

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.