Nincs kimutatás arról, hogy hányan tettek több ajánlást

politika
2014 március 09., 13:49
comments 32

A Nemzeti Választási Iroda vezetője arról tájékoztatta a Nemzeti Választási Bizottságot, hogy a választási informatikai rendszer (ami egyébként már februárban összeomlott) nem tartja nyilván, hányan tettek többes ajánlást, illetve hány ajánlást tettek a több jelöltet ajánló választópolgárok – közölte a testület ülésén Patyi András, az NVB elnöke.

Az NVB tegnapi ülésén egyhangúlag hozott jegyzőkönyvi döntésben kimutatást kért az NVI-től a többes ajánlások statisztikájáról a túl sok országos pártlista miatt.

Az NVB Litresits András MSZP-Együtt-PM-DK-MLP-delegált javaslatára kért tájékoztatást az NVI-től. A bizottsági tag a tegnapi ülésen azt mondta: a törvény ugyan lehetővé teszi, hogy egy választópolgár több ajánlást is tegyen, de szerinte a pártlisták magas száma miatt indokolt lehet a vizsgálat. Most, egyelőre nem jogerősen 18 pártnak van országos listája. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.