Nincs kimutatás arról, hogy hányan tettek több ajánlást

2014 március 9., vasárnap 13:49
32

A Nemzeti Választási Iroda vezetője arról tájékoztatta a Nemzeti Választási Bizottságot, hogy a választási informatikai rendszer (ami egyébként már februárban összeomlott) nem tartja nyilván, hányan tettek többes ajánlást, illetve hány ajánlást tettek a több jelöltet ajánló választópolgárok – közölte a testület ülésén Patyi András, az NVB elnöke.

Az NVB tegnapi ülésén egyhangúlag hozott jegyzőkönyvi döntésben kimutatást kért az NVI-től a többes ajánlások statisztikájáról a túl sok országos pártlista miatt.

Az NVB Litresits András MSZP-Együtt-PM-DK-MLP-delegált javaslatára kért tájékoztatást az NVI-től. A bizottsági tag a tegnapi ülésen azt mondta: a törvény ugyan lehetővé teszi, hogy egy választópolgár több ajánlást is tegyen, de szerinte a pártlisták magas száma miatt indokolt lehet a vizsgálat. Most, egyelőre nem jogerősen 18 pártnak van országos listája. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt