A kampánytól függetlenül tájékoztatja a kormány a lakosságot arról, hogy jobban teljesítenek

POLITIKA
2014 március 10., 10:34

Gíró-Szász András kormányszóvivő közleményt adott ki, miután ellenzéki politikusok kifogásolták, hogy a kormány beszállt a kampányba, és plakátokon, valamint kereskedelmi tévében is hirdetik a sikereiket.

A Kormányzati Információs Központ az elmúlt négy évben folyamatosan a lakosság megfelelő információkkal való ellátásán dolgozott, ezt a feladatát pedig - a kampánytól függetlenül - a kabinet mandátumának lejártáig ellátja, így a jelenlegi televíziós és rádiós lakossági tájékoztatás is ebbe a folyamatba illeszkedik.

- írta közleményében Giró-Szász András, majd hozzátette azt is, hogy azért is meglepő és érthetetlen az ellenzék különböző szereplőinek vádaskodása, mert a jelenleg zajló kormányzati információs tájékoztatás költsége összességében, a televízió- és rádiófelületeket, valamint a kreatív tanácsadást is magába foglalva, nem éri el a 350 millió forintot.

Ezzel szemben Gíró-Szász szerint a vádaskodó baloldali politikusok megfeledkeznek arról, hogy 2006-ban, amikor ők voltak kormányon, a választásokat megelőzően, csak az utolsó hónapban négy minisztériumnál, azaz a tárcák töredékénél több mint 350 millió forintot költöttek kormányzati eredménykommunikációra.

Ez is azt mutatja, hogy a jelenlegi kormány a fair verseny jegyében jár el

- mondta el a szóvivő. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.