Eltűnt pénztárca utáni nyomozásnak indult, bűncselekmények egész hálója bomlott ki

bűnügy
2014 március 10., 05:53
comments 10

Úgy, hogy a gyermelyi Lénárt Gyula főtörzszászlós ráadásul még szabadnapos is volt a police.hu-n bemutatott történet elején.

A rendőrtől egy falubelije kért segítséget, akinek eltűnt a pénztárcája. A sértett tudta, hogy nem veszítette el, emlékezett rá, hogy azt a táskájába tette, amit csak akkor hagyott felügyelet nélkül,amikor délután egy rövid időre átment a szomszédos faluba. Ebben az időpontban pedig éppen egy ismerőse tartózkodott a telkén, Lénárt Gyula így tudta, őt kell kérdőre vonni. A főtörzszászlós szolgálatba helyezte magát, és átkutatta az érintett G. István ruháit. Hogy-hogynem éppen annyi pénzt talált nála, amennyi a sértettől hiányzott.

A férfi elismerte a bűncselekményt, és még néhány másikat.

Bevallotta például, hogy 2011-ben

  • laptopot

tulajdonított el egy szomori házból, 2012-ben pedig

  • nyerget,
  • arany ékszereket
  • és fényképezőgépet

egy gyermelyi férfitól. G. István 2014-ben is lopott, sőt volt, hogy egy éjszaka háromszor követett el bűncselekményt.

  • Arany ékszerekkel

távozott egy falubelije házából, ahová egy januári éjszaka tört be társával, majd ugyanezzel a férfival egy kertes ház garázsába is behatoltak, ahol betörték egy gépjármű ablakát. A kocsiban nem találtak

  • semmi értékeset és hasznosat,

ezért onnan üres kézzel tértek haza.

Olyan is előfordult, hogy bemászott egy családi ház udvarára és annak padlásáról

  • füstölt kolbászt és szalonnát

tulajdonított el. Máskor

  • tyúkot

lopott egy szomori férfitól. Amikor a tulajdonos felkereste a gyanúsítottat és kérdőre vonta, elismerte a lopást, de a szárnyast már nem volt alkalma visszaadni. Családja addigra megfőzte és megette.

A rendőrök később társát is elfogták.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.