Hamis név volt Simon afrikai útlevelében

bűnügy
2014 március 10., 18:23
comments 39

Simon Gábor valós személyi adatai, de nem az igazi neve szerepelt abban az afrikai útlevélben, amit magyarországi bankszámla nyitásához használt fel a volt országgyűlési képviselő – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség. A hatóságok nem erősítették meg, de nem is cáfolták, hogy az útlevél Simon Gábor édesanyjának vezetéknevét tartalmazta, és a dokumentumot egy magánszemély házának széfjében, házkutatáson foglalták le a hatóságok.

Keresztes Imre, a KNYF főügyésze korábban arról beszélt, hogy újabb bűncselekmények elkövetésével gyanúsították meg Simon Gábor volt MSZP-s országgyűlési képviselőt, és kihallgatása után őrizetbe is vették. A főügyész szerint Simon Gábor egy dél-afrikai ország hamis útlevelét szerezte meg, ami a saját személyi adatait tartalmazta. Ezután megkereste egy korábbi ismerősét, aki a hamis útlevéllel egy magyar banknál bankszámlát nyitott neki.

Simon Gábor tagadta a bűncselekmények elkövetését, és a gyanúsítással szemben panasszal élt – írja az MTI.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.