Így lett országos listája a Zuschlag baráti kör két pártjának

POLITIKA
2014 március 11., 13:33
comments 75

Két új, teljesen ismeretlen pártnak, az Új Magyarország Pártnak (ÚMP) és az Új Dimenzió Pártnak (ÚDP) is simán összejött az országos lista. Az előbbi 50, az utóbbi 49 egyéni jelöltet tudott állítani, ami bőven több a listaállításhoz szükséges 27-nél.

A két pártot a Heti Válasz cikke szerint ugyanaz a baráti kör szervezi, aminek a legismertebb alakja a börtönből nemrég szabadult Zuschlag János.

photo_camera Grafika: Tbg

A Nemzeti Választási Iroda adatait elemezve feltünt, hogy 42 olyan körzet is van, ahol mindkét pártnak sikerült jelöltet állítania. Vagyis

azoknak a körzeteknek a 84 százalékában, ahol az ÚMP-nek sikerült jelöltet állítania, sikerült az ÚDP-nek is.

photo_camera Grafika: Tbg

Mondom másképpen:

Az ÚMP ötven jelöltjéből csak 8, az ÚDP 49 jelöltjéből mindössze 7 indul olyan körzetben, ahol a másik pártnak nem sikerült jelöltet állítania.

udp-ump

Mindehhez már csak annyit tennék hozzá, hogy:

Máris elcsalták az idei választást,

illetve

Újabb beszámolók érkeztek a választási csalásokról.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.