Mindeközben a Krímben állomásozó ukrán katonák világos parancsra várnak

külföld
2014 március 11., 08:30
comments 3

Arra panaszkodnak az ukrán hadsereg a Krímben ragadt katonái, hogy a kijevi vezetés sorsukra hagyta őket. Eddig nem kaptak egyértelmű parancsot, hogy hogyan reagáljanak az orosz megszállásra.

"Alakulatunkat és más laktanyákat is körbezárták az azonosító jelzés nélküli egyenruhát viselő orosz katonák" - mondta egy ukrán tiszt. Szerinte ez egy átgondolt katonai hadművelet zajlik a Krímen:

"Ránk, ukrán katonákra nyomást gyakorolnak, amire semmilyen választ nem adhatunk."

Azt is mondta, hogy "Oroszország megszállt, a jelenlegi kijevi hatóságok (a védelmi minisztérium és más szervek) pedig semmit se tesznek, az ujjukat sem mozdítják. Nem kell hősöket csinálni belőlünk, de valamilyen világos parancsra szükség lenne, világos információ arról, hogy mi történik a Krímben. Nem akarom, hogy halálomat követően megkapjam az Ukrajna hőse címet" (Unian via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.