Repedt tojásból bújt ki a világ egyik legritkább madara

ÁLLAT
2014 március 11., 17:50
comments 12

A kakapo egy veszélyeztetett, nagyon ritka madár. Új-Zéland dzsungeles részein fordul elő, és a papagájok családjába tartozó madár arról ismert a leginkább, hogy főleg a földön mozog, üregekben él. Tojásait is a földre rakja le, a ragadozó emlősök megjelenésével ezért a kakapok jelentősen visszaszorultak, gyakorlatilag a kihalás szélére eljutva.

Évek óta kísérletek zajlanak azért, hogy megmentsék őket a kipusztulástól, ezt a harcot lehet a Kakapo Recovery Facebook-oldalán is nyomon követni. Ide pár napja került fel egy sorozat arról, hogy tojásból hogyan születik egy kakapo-fióka. A születést amúgy pánik előzte meg, a tojásokat lerakó kakapotojó, Lisa ugyanis véletlenül megrepesztette az egyik tojást. Ezért az állatorvosok gyakorlatilag összeragasztották a tojást:

photo_camera Képek: Kakapo Recovery Facebook

Sikerrel jártak, a tojásból végül kikelt a madár. Alien-szerű jelenetek:

kakapo02

Aztán jön a szőrösödés:

kakapo03

Ő Lisa amúgy, párnaposan már videó is készült róla:

Ilyesmi amúgy egy kifejlett kakapo

(via Viralnova)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.