Nagy Vagy: dízel vagy benzines?

életmód
2014 március 11., 11:29

Csakis a dízel

Nyomaték, Fogyasztás, Megbízhatóság. Mindent elmondtam. Egyszerűen utálom a benzinkutakat, unom ezredszerre is elmondani,hogy képes vagyok egyedül megtankolni az autóm. Jah, és köszönöm, de nem kérek a hatszáz forintos kólából. Dízellel Münchenig, vagy bármelyik tengerig biztos eljutok úgy, hogy közben nem sóznak rám semmit tripla áron. Nem szeretik megállni, beülök és megyek. Váltani sem szeretek. Nem az én dolgom, ötvennél már ötödikben.

Kérdezik, mennyit fogyaszt:

hatfelet-városban-melegben klímával,

máshol meg ennyit se. Kombi Passat.

Szerintem egy ember legyen nyugodt, csak a tizenkilencéves friss jogsis suhogós gyerekek szeretik szétpörgetni a kicicázott Civicet, hogy haladjanak. Minek taposni azt a gázpedált?

Többszáz newtonmeter nyomaték, azonnal. Dízel. Felejtsük már a kormot köpő zöldséges merciket, jelenleg sokkal kifinomultabb és megbízhatóbb a technikája egy dízelnek, mint egy modern benzines autónak. 1.2 litereres turbós benzinesből 140 lóerő? Létezik, csak még senki nem látott olyat, ami elmegy kétszázezer kilométert. Kérdezz meg egy taxist, hogy miért használ dízelt? Na ugye.

Ultiamate érv: vettél már bármilyen autópálya építkezés mellől benzint kamionostól ? Na ugye.

- Botos Tamás

Csakis a benzines

Egy motor legyen benzines. A dízelek traktorhangja egészen kiábrándító, és ne jöjjön nekem senki a "modern" dízellel, hogy az már halk, meg a hangszigetelés, mert az egy vicc. Megyek a körúton, fordul be a bömös két sarokkal odébb, és már messziről hallom a kerregést. Akkor is traktoros a balfaszkám, hiába került 15 millába a traktorja. Svájci frankban, persze.

A benzinnek jó szaga van. A gázolaj meg büdös. Mondok egy konkrét példát: soha senki nem mond olyat, hogy dízelgőz.

Olyat mondunk, hogy benzingőz.

És az a jó, mert a benzingőz adrenalint és tesztoszteront termel, a dízel meg prosztataproblémákat és szürkehályogot. 80 fölött oké a dízel, akkor már úgyis mindegy.

Amúgy egy liter dízel már drágább, mint egy liter benzin, és hogy kevesebbet fogyaszt a dízeles, azt meg pont leszarom. Akinek a fogyasztás számít, járjon biciklivel.

Sajnos egyre több a dízelt éltető fals hang, nyomaték így, common rail úgy, de hiába raknak turbót az egykettes varrógépre, és hoznak ki belőle 75:))) lóerőt, komolyan mondom, inkább tolok magam előtt talicskán egy átégett hengerfejes V8-ast, mint hogy dízelbe üljek. Ennyi, illetve ennyike.

- anarki

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.