Elmondja a bringás, miért ült fel a bicikliúton parkoló BMW motorháztetőjére

közlekedés
2014 március 12., 11:40
comments 231

"Az első igazán meleg márciusi szombaton, amikor végre több hónapos téli kabátban bringázás után először szabadultam ki egy szál pólóban, gondoltam egyet, és kitekertem a Dunához napozni egy kicsit. Miután végeztem ezzel a rendkívül fontos teendőmmel, elindultam hazafelé, az egyik kedvenc útvonalamon az Andrássy úton. Egyszer csak láttam, hogy ott áll a kerékpársávon vészvillogóval a képen látható fehér autó, a márkát nem is néztem, csak a rendszámot, hát láttam, hogy szlovák. Szegény. Rögtön megsajnáltam, aki ismer, az tudja rólam, hogy ki nem állhatom az előítéletességet, utálom a sztereotípiákat, rögtön az volt az első gondolatom természetesen, hogy szegény szlovák állampolgár, biztos hosszú utat tett meg, hogy elérje az én szülővárosomat, nem is bírta ki ez a szerencsétlen autó az utazást, lerobbant. Nézelődtem, hogy hátha a közelben van a sofőr, de senki sem tűnt szlováknak :D, így gondoltam, megvárom, ha meg kell tolni egy kicsit, akkor szívesen segítek. :)"

Kezdi a történetét a Critical Mass blogján az ember, aki nemrég ráült egy szlovák rendszámos BMW motorháztetőjére az Andrássy-n. "Nagyon kíváncsi voltam már évek óta, hogy mi történne, ha egyszer végrehajtanám ezt a társadalomra rendkívül veszélyes tettet. És egyszer csak ott volt a pillanat, a visszautasíthatatlan helyzet".

photo_camera Fotó: Szeretek Bringázni

"Egyszerűen nem bírtam ki, muszáj volt elkövetnem ezt a borzalmas bűnt: felültem egy kerékpársávon parkoló, szlovákrendszámos fehér autó motorháztetejére. Kopasz, kigyúrt, vörös fejjel ordítozó szlovákokat vizionáltam, kezükben kalasnyikovval, ak-47-esekkel, vártam, hogy hirtelen előbukkannak a semmiből, de csak nem jöttek." - írja a bringás.

"Jött helyette egy furgon, ami szintén ráparkolt a kerékpárútra úgy 20 méterrel előttem. Jött egy sárga taxis, aki majdnem elsodorva a biciklimet állt rá a kerékpársávra, hogy kitegye a kuncsaftot. Jött egy anyuka a kislányával, aki épp, hogy ki tudott állni a parkolóhelyről a lerobbant autó miatt."

"Aztán egyszer csak igazi csoda történt, a rendőrautó megfordult, beállt a biciklim elé, és kiszálltak a rendőrök, én pedig mosolyogva felkiáltottam, hogy végre. Kérdezték, hogy enyém-e a BMW. Mondtam nekik, hogy nem. Erre mondták, hogy ennek nem ez a módja, hanem, hogy be kell telefonálni stb. Mondtam, hogy tudom. (Ekkor eszembe jutott a tavalyi inzultálásom, amikor egy autóból kiszálló agresszív női utas tett ki engem az út szélére, mert én nem előzhetek álló kocsisort jobbról, és amikor felhívtam a rendőrséget, hogy mi történik, és küldjenek valakit, az volt a válasz, hogy nagyon leterheltek, és jelentsem fel őket polgári peres úton.)"

"Kérdezték még a rendőrök, hogy és mi van, ha lekever egy pofont, erre mondtam, hogy nem érdekel, nem félek tőle. Mellesleg jobban örültem volna, ha valóban találkozok is a rejtélyes szlovákkal, mert ha felpofoz, akkor még egy becsületsértést is a nyakába lehetett volna varrni, szemtanú volt elég, valaki még videózott is közben a járdáról. Ja, a rendőröknek az volt a legnagyobb problémája, hogy ez majd felkerül a Tolvajkergetőkre. :D"

A teljes posztot a blogon lehet elolvasni, csak annyit mondanék el, hogy nem jött a tulaj. :(

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.