1,2 milliárd forint büntetést kaptak a bankok

gazdaság
2014 március 13., 10:43

A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Stabilitási Tanácsa 35 bankra rótt ki összesen 1,2 milliárd forintos büntetést, amiért "jogszerűtlen módon emelték meg a fogyasztók díjait és költségeit". Ez főleg a számlaköltségek emelését jelenti.

A szervezet megtiltotta az érintett szolgáltatóknak a jogsértés folytatását, a jogtalanul elvont díjtöbbletet április 30-áig vissza kell fizetni az ügyfeleknek

- közölte Windisch László, a szervezet elnöke.

A bankoknak akár 10 milliárd forintot is vissza kell fizetniük az ügyfeleknek, így az ügy a bankszektornak nagyobb csapás lehet, mint a GVH végtörlesztés miatt kiszabott bírsága - írja a Portfólió.

A büntetettek között van az OTP, a Raiffeisen, az Erste, a CIB, és az MKB is.

A bankok ügyfeleinek nincs teendőjük, a pénzügyi intézmények mindenkinek automatikusan visszafizetik a jogsértőnek ítélt díjakat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.