A Jobbik megkétszerezte a táborát

politika
2014 március 13., 10:11
comments 37
  • Női a választási kedv.
  • A Fidesznek, a Jobbiknak és az LMP-nek nőtt a támogatottsága az elmúlt két hónapban.
  • Ezt mondja az Ipsos felmérése.

A Fidesz a februári 30-ról 32 százalékra bővítette táborát, utoljára három évvel ezelőtt volt ilyen sok szimpatizánsa. A Jobbikot támogatók aránya az utóbbi hónapban 9-ről 11 százalékra nőtt, ezzel a párt a ciklus legjobb eredményét érte el. Az LMP a februári 2-ről 4 százalékra erősödött. Az MSZP-Együtt-PM-DK és a liberálisok közös listáját egy hónapja és most is a választókorú népesség 23 százaléka támogatta.

A pártot nem választók csoportja közben szűkült, a múltkori 35 helyett most csak 27 százaléknyian tartoznak ide a felmérés szerint.

A legaktívabb szavazói körben, a biztos pártválasztók között a Fidesz-KDNP listájának 48 százaléka van, a baloldalnak 31. A Jobbik ebben a körben 15 százalékos, az LMP pedig megközelíti a bejutási küszöbértéket - 4 százalékon áll.

Az Ipsos szerint a kampány eddigi legnagyobb nyertese a Jobbik, ami januárról márciusra 6-ról 11 százalékra tudott erősödni. (Korábban a Tárki is arra jutott, a Jobbik megkétszerezte a szavazóinak számát.)

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.