Egy londoni elemző szerint nem fikció a szivárogtatás

gazdaság
2014 március 14., 17:20
comments 27

A héten robbant a bomba, Wiedermann Helga könyve alapján, miszerint Matolcsy György még gazdasági miniszterkén 2011. november 17-én egy ebéden elárulta a Goldman Sachs egyik munkatársának, hogy Magyarország az IMF-hez fordul. Ezzel csak annyi volt a hiba, hogy ez mindenféle hivatalos bejelentés előtt volt és okot adhatott a Goldmann Sachsnak, hogy spekuláljon a forintra. A jegybank ezt találkozót és az állítólagos szivárogtatást fikciónak nevezte.

photo_camera AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK

Később Pleschinger Gyula, volt államtitkár azt mondta, hogy volt ilyen ebéd, de szivárogtatás és bennfentes információk szivárogtatása nem történt. A hvg.hu megkereste a Goldmann Sachs londoni irodáját, hogy ők mire emlékeznek, de nem kívánták kommentálni az információt. De Peter Attard Montalto, a Nomura feltörekvő piacokkal foglalkozó elemzője, már úgy nyilatkozik a hvg-nek

Emlékszem, hogy hallottam a hírt pletykaként, és a hírügynökségeket kérdeztem, hogy miért nem jött eddig semmilyen nyilvános nyilatkozat erről, hogy igaz.

A lap kiemeli, hogy az elemző nem tudta, hogy kitől származik a bennfentes információ. Az ilyen információcserét a magyar jog bünteti. (HVG)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.