Leváltották egy lett minisztert, mert SS veterán megemlékezésre igyekezett

külföld
2014 március 14., 20:34
comments 18

Laimdota Straujuma lett miniszterelnök azután mentette fel Cilinskist, a kormánykoalíciót alkotó nacionalista Nemzeti Szövetség tagját, hogy a politikus kormány többségi határozata ellenére is részt akar venni a lett SS-veteránok vasárnapi felvonulásán. Cilinskist annyira nem hatotta meg az eset, kijelentette, hogy ő akkor is elmegy a Légió napja rendezvénye és lett hazafihoz méltóan fog csatlakozni a menethez. A miniszterelnök még novemberben határozta el, hogy az ukrán helyzet miatt nem vesznek részt a megemlékezésen.

photo_camera AFP PHOTO / ILMARS ZNOTINS

Lettország az ott élő nagy számú orosz lakosság miatt kerüli a provokációkat. Az orosz náciknak, míg lettek a függetlenségükért küzdőknek értelmezik a történteket. Több lett politikus tart attól, hogy Oroszország növeli presszióját a Balti térségre. (MTI)

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.