Még nincs kész, holnap mégis megnyílik a Kossuth tér

KULTÚRA
2014 március 14., 14:16

Két évig tartott a felújítás, de ma éjszaka eltűnnek a kerítések, és március 15-én a közönség is birtokba veheti a Kossuth teret. Ilyen lesz. Sőt már most is ilyen.

1wacshler

Óriási médiaérdeklődés övezte Wachsler Tamást, a felújítás fideszes felelősét. Aki elmondta, hogy a járólapok és a teret szegélyező kockák gránitból vannak, a térre autó nem, csak a villamos hajthat be. Lesz két föld alatti objektum is, az egyik az 56-os sortűz áldozatainak állít emléket, a másikban a parlamentben talált érdekes köveket állítják ki. És még egy fát is inkább körbeköveztek, mint hogy kivágták volna.

1fa

Ez az a fa.

1kod2

A felújított tér legnagyobb látványossága a ködösítő, ami megnyitja a teret a metálkoncertek és a politikai szónoklatok előtt. Amúgy ez nem köd, hanem vízpára, viszont pompás szórakozást benne fotózkodni, szelfizni, rajoskodni és májerkedni.

1kod3

Raj

1szelfi2

Májer

1rakoczi

A Rákóczi-szobor szebb, mint valaha, és még csak egy galamb szarta le.

1teszvesz3

A Kossuth-szobor környékén még munkások hada tevékenykedik.

1galamb

Ezen állítólag egy oroszlán lesz. Addig egy galamb használja.

1szellozo

Gyönyörűen felújított szellőzőnyílás, benne titokzatos élménycsúszda

1sorfal

A bennfentesek már ma bejárhatták a teret, a jó nők a díszkatonákkal is fényképezkedhettek

1teszvesz5

Tankcsapádval kombinált vizesárok védi a teret az autóktól. A vizesárok mindössze 6-7 centi mély, nem lehet belefulladni.

1zaszlorud

Szombaton itt vonják fel a nemzeti zászlót.

1teszvesz2

De addig még rengeteg dolog van, lázasan folyik a munka

1teszvesz1

Van, aki  az utolsó pillanatokban még jobban belehúz

1latogato

A parlament északi oldalán van a látogatóközpont, ahonnan a föld alatt lehet bejutni az épületbe.

1latogato1

Még nincs kész, és áprilisig nem is lesz. Viszon a Duna felől is be lehet jönni

1rakpart

A "biztonsági terület" jóval kisebb lesz a korábbinál, például a Duna felőli oldalon is lehet sétálni, ami eddig tiltott zóna volt

1foto1

De ide már tényleg csak a VIP-k juthatnak be.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.