Milyen botrányt robbant legközelebb a Fidesz?

politika
2014 március 14., 06:29
comments 55

Negyvenedik születésnapját ünnepelte 1946-ban a csákberényi párttitkár órási bulival. A résztvevők az elkobzott csókakői, orondi szőlőkből való borokat itták, nekik jutott liba, malac, fácán, vaddisznó. Azok a szovjet katonai kocsik álltak a parkolóban, amikkel előző nap még embereket vittek el.

  • Kulcsmozzanat: Miközben a magyar emberek az országot próbálták éppen újjáépíteni, addig az idegen hatalmak zsoldjában álló baloldal dőzsölt. Így volt 1946-ban is, és így van most is.

Az ÁVH-s gazdasági vezető, Csapó Andor őrnagy 1953-as bírósági vallomásában rántotta le a leplet a bukott baloldalhoz ezer szállal kötődő Péter Gáborról, és annak közpénzes medenceépítéséről. Az ÁVO/ÁVH vezetője pártpénzből építtetett medencét saját kertjébe, majd napokkal az átadás előtt arrébb rakatta az egészet, hogy ne láthassanak rá a telkén kívülről. Péter Gábor közpénzen tartott személyzetet, szakácsnőt, akikkel nagyon durván bánt.

  • Kulcsmozzanat: A közvagyont magáncélra használták fel a kormányváltó összefogás szellemi elődei.

Ki és milyen körülmények között hívta be Magyarországra az 1956-os forradalmat leverő idegen katonákat? A Fidesz számára is kockázatos ügy, de ha ügyesen nyúlnak hozzá, jól sülhet el. Fontos, hogy végig a szovjetekről legyen szó, ne oroszokról. Illetve az is jó lenne, ha a Veritas Intézet új verziójában nem Kádár János hívná be a SZOVJETEKET, hanem valamelyik másik kommunista vezető. Apró Antal lenne a legjobb választás.

  • Kulcsmozzanat: Gyurcsány feleségének nagyapja tette!!!!

Összesen 804 millió forint sikerdíjat (közpénzt) kapott Tocsik Márta az  Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt-től 1995-ben. Ez több pénzt, mint amennyit Simon Gábor rejtegetett Ausztriában. A dolog Horn Gyula kormányzása idején történt, az ÁPV  Rt-t is a szocialisták irányították.

  • Kulcsmozzanat: Az MSZP-nek végre választ kell adnia rá, hogy HOL A PÉNZ!

1995-ben 80 millió forint támogatást adott egy Zsurkra tervezett palackozó üzemhez Baja Ferenc, akkori környezetvédelmi és területfejlesztési miniszter. Az végül nem jött össze. 1997-ben és 1998-ban több eljárás is indult az ügyben. Baja felelősségét ugyan egyik sem állapította meg, de ez nem azt jelenti, hogy most ne kezdhetne újra vizsgálódni a független magyar ügyészség.

  • Kulcsmozzanat:Baja Ferenc körül ügy volt -> Baja Ferenc az előkelő 46. helyen van a kormányváltó ellenzéki összefogás listáján -> a kormányváltó ellenzéki összefogás körül ügy van.

Medgyessy Péter volt szocialista miniszterelnök  2002-es hivatalba lépése után néhány héttel a Magyar Nemzet írta meg, hogy D-209 fedőnéven ügynök volt 1977 és 1982 között. Két lehetséges narratívával lehet visszahozni a történteket. Vagy a hazáját eláruló baloldali vezető vonalat kell domborítani, bemutatva Medgyessynek a magyar emberek érdekeivel ellentétes, SZOVJETEKNEK küldött jelentéseit, vagy a volt miniszterelnök is írhatna egy könyvet, amiben a Párbeszéd Magyarországért politikusait teszi felelőssé azért, mert neki jelentenie kellett.

  • Kulcsmozzanat: A baloldali vezető idegen hatalmakat szolgált ki.

2003-ban egy kormányülés alkalmával a kormánytagok és kapcsolt részeik megebédeltek. Összesen 100 ember összesen 734 ezer forintból!!!!4!!! Desszertnek gesztenyekupolát és diós holdacskát is fogyasztottak.

  • Kulcsmozzanat: Másoknak csak parizer jut. A szerencsésebbeknek is csak zala felvágott.

2005-ben derült ki, hogy egy Magyarországon élő román házaspár a román titkosszolgálatoknak dolgozhatott. A Lorin fedőnevű nőt, Mucuskát, aki a Határon Túli Magyarok Hivatalában dolgozott, Magyar Bálinttal és Hiller Istvánnal is összehozták.

A magyar külügy 2006-ban adta el a moszkvai kereskedelmi képviselet épületét a luxembourgi Diamond Air nevű cégnek. Az ügyészek szerint az államot 100 millió dolláros (22 milliárd forintos) kár érte. Az ügyben 2011-ben több embert is őrizetbe vettek, de a bíróság eljárást 2013 májusában felfüggesztették. Az ügyészség épp pár hete számolt be új fejleményekről, és lehet még ott érdekesség.

  • Kulcsmozzanat: Offshore lovagok cserélték aprópénzre a magyar ingatlanvagyont, ráadásul lehet, hogy orosz testvéreinket is megkárosították közben.

2007. és 2008. között összesen 9 milliárd forint ment el a tervezett kormányzati negyedre, ami a Nyugati pályaudvar környékén épült volna. A cél a hatékonyabb kormányzati munkavégzés lett volna.

  • Kulcsmozzanat: Hol a pénz?!?!?!?

Vagy a titkára egy ügyvéden keresztül egy bűnözővel rejtetett volna drogot a kocsijukba. Vagy valami hasonló.

  • Kulcsmozzanat: Veres János -> MSZP -> Kábítósok

Szintén 2008-ban pattant ki a dinnye botrány. Az Auchanban nagyon olcsó volt a dinnye, 49 forint egy kiló. A baloldallal nincs közvetlen összefüggésben, de az ő kormányzásuk alatt történt. Ja, és nagyon fontos, hogy az olcsó dinnye nem jó dolog, a dinnyetermesztőknek például egyáltalán nem tetszett.

  • Kulcsmozzanat: Idegen, hitvány minőségű dinnyével próbálták mérgezni a multik a magyar lakosságot. Az meg ugye már tudott, hogy a multikat kik támogatják Magyarországon. És fordítva.

Külföldi befektetők King City néven óriási kaszinót építettek volna a Velencei-tó partjára, Sukoró település közelében. A szükséges ingatlanokat telekcserével szerezték meg az államtól, az ügyészség szerint a cserével az állam rosszul járt: értékes földeket adott értéktelen földekért.

  • Kulcsmozzanat: Az MSZP, azon belül Gyurcsány Ferenc kormányzása idején a külföldi befektető járt jól, a magyar állam rosszul. Ismét!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.