Hivatalosan is kikiáltották a Krím függetlenségét

külföld
2014 március 17., 09:23
comments 37

Formálisan is függetlennek nyilvánította a Krímet a helyi parlament, de utána egyből kérte azt is, hogy Oroszországhoz csatlakozhasson.

Mindezt arra a népszavazásra hivatkozva tették, amelyen a pillanatnyi adatok szerint a lakosság 96,77 százaléka támogatta a csatlakozást Oroszországhoz. Az adatok nem véglegesek, a legnagyobb, orosz többségű krími város, Szevasztopol szavazatait még nem is összesítették, így van rá némi esély, hogy még nagyobb fölényt hirdethessenek.

A népszavazás eredményét, illetve magát a népszavazást Oroszországon kívül a világon senki sem ismerte el. A népszavazást szombaton csak azért nem ítélte el az ENSZ Biztonsági Tanácsa, mert Oroszországnak vétójoga van. Jellemző az oroszok elszigeteltségére, hogy a 15 BT-tagból 13 elítélte volna őket, és még a kínaiak is csak tartózkodtak.

Az orosz hadsereg amúgy már február végén megszállta a Krímet. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.