Álljunk meg egy szóra! Kerüljék a BKV-jegy, BKV-ellenőr összetételeket

Budapest
2014 március 19., 07:59
comments 31

Tegnap írta a meg Király Andris ezt a cikket, ami arról szól, hogy milyen veszélyekre hívják fel külföldi utazós oldalak a Budapestre érkező turistákat. Ebben szerepel a

BKV-jegy, BKV-ellenőr.

tumblr_mvecai2RG21qikcuzo1_400

Na ilyen nincs, és nem szabad használni. Ezt küldte nekünk a közlekedési vállalat:

Tisztelt Szerkesztőség!

A 2014. 03. 18- megjelent – Magyarországra utazik? Pánikra semmi ok, csak vigyázzon az értékeire, kerülje a BKV-ellenőröket, a taxisokat, a rendőröket és a nácikat! – cikkre reagálva felhívjuk a figyelmet, hogy 2012. május 1-je óta a BKV kizárólag üzemeltetői feladatokat lát el, így például a jegyek és bérletek kibocsátása, értékesítése, valamint ellenőrzése már nem a BKV felelősségi és hatáskörébe tartozik. Ennek értelmében sem BKV jegyről vagy bérletről, sem BKV ellenőrökről nem beszélhetünk.

Kérjük, hogy írásaikban szíveskedjenek a fenti tájékoztatást figyelembe venni és kerülni a BKV jegyek, BKV bérletek, illetve a BKV ellenőrök kifejezések használatát, hiszen ezek pontatlan, a valóságot nem fedő szókapcsolatok.

Köszönettel és bízva a pontos és hiteles tájékoztatásban,

BKV Zrt.

Figyeljenek erre önök is, óvjuk és ápoljuk együtt szép és ritka nyelvünket!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.