Álljunk meg egy szóra! Kerüljék a BKV-jegy, BKV-ellenőr összetételeket

Budapest
2014 március 19., 7:59
comments 31

Tegnap írta a meg Király Andris ezt a cikket, ami arról szól, hogy milyen veszélyekre hívják fel külföldi utazós oldalak a Budapestre érkező turistákat. Ebben szerepel a

BKV-jegy, BKV-ellenőr.

tumblr_mvecai2RG21qikcuzo1_400

Na ilyen nincs, és nem szabad használni. Ezt küldte nekünk a közlekedési vállalat:

Tisztelt Szerkesztőség!

A 2014. 03. 18- megjelent – Magyarországra utazik? Pánikra semmi ok, csak vigyázzon az értékeire, kerülje a BKV-ellenőröket, a taxisokat, a rendőröket és a nácikat! – cikkre reagálva felhívjuk a figyelmet, hogy 2012. május 1-je óta a BKV kizárólag üzemeltetői feladatokat lát el, így például a jegyek és bérletek kibocsátása, értékesítése, valamint ellenőrzése már nem a BKV felelősségi és hatáskörébe tartozik. Ennek értelmében sem BKV jegyről vagy bérletről, sem BKV ellenőrökről nem beszélhetünk.

Kérjük, hogy írásaikban szíveskedjenek a fenti tájékoztatást figyelembe venni és kerülni a BKV jegyek, BKV bérletek, illetve a BKV ellenőrök kifejezések használatát, hiszen ezek pontatlan, a valóságot nem fedő szókapcsolatok.

Köszönettel és bízva a pontos és hiteles tájékoztatásban,

BKV Zrt.

Figyeljenek erre önök is, óvjuk és ápoljuk együtt szép és ritka nyelvünket!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt